Kosten

Iedere uitvaart is anders van opbouw en per gemeente worden verschillende tarieven gehanteerd. Dat maakt het onmogelijk een prijs te vermelden, zonder te weten wat uw wensen zijn. Als u de offerteaanvraag invult kan ik binnen enkele dagen een begroting mailen of per post sturen.
Wanneer de uitvaartkosten tijdens de begeleiding inzichtelijk genoeg zijn, geef ik graag een schriftelijke gespecificeerde begroting af als u dat wilt.

OFFERTE AANVRAGEN

Uitleg eigen graf of algemeen graf

Wanneer u gekozen heeft voor een begrafenis hebt u de keuze uit een zgn. ‘algemeen graf’ of een ‘graf met uitsluitend recht’, in de volksmond een ‘eigen graf’ of ‘particulier graf’ genaamd.

Algemeen graf
In Nederland is dit een graf waarin meerdere mensen begraven worden, veelal bepaald door de betreffende gemeente of beheerder van de begraafplaats. Dit geschiedt op volgorde van overlijden en u kunt niet bepalen wie er bij u begraven wordt. Deze graven zijn te herkennen aan de meerdere kleine stenen die een graf bedekken. De graven mogen na tien jaar zonder kennisgeving worden geruimd en verlenging is niet mogelijk. In de praktijk wordt een grafveld met zulke graven meestal pas geruimd als er ruimtegebrek dreigt op de begraafplaats. Na de verplichte minimaal tien jaar grafrust kunnen de stoffelijke resten alsnog bijgezet worden in een eigen graf of worden gecremeerd. De opdrachtgever wordt wel schriftelijk geïnformeerd als deze bekend is bij de gemeente. De kosten van een algemeen graf zijn aanzienlijk minder dan die van een particulier graf.

Particulier graf
Dit is een graf waarin vaak 2 of 3 overledenen begraven kunnen worden. Deze plaats wordt gehuurd van de gemeente voor 20 jaar of meer en de opdrachtgever (de rechthebbende die de grafrechten betaalt) bepaalt wie er begraven wordt. Als de termijn verstreken is, wordt de rechthebbende ook schriftelijk geïnformeerd en heeft de keuze te verlengen.
Bij de aanschaf van een dergelijk graf is het ook gewoon om een bijdrage in onderhoud voor de begraafplaats voor eenzelfde termijn te betalen. Iedere begraafplaats hanteert zijn eigen verordening en tarieven en deze zijn openbaar. Onze uitvaartleider kan u hierover informeren.

Voor sommige particuliere graven is de grafrust (= minimaal 10 jaar) reeds lang verstreken. Dan is er vaak de mogelijkheid de aanwezige resten van de vroeger begraven lichamen te laten verzamelen en te laten herbegraven zodat er weer ruimte is voor één of twee volgende overledenen.
Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk dat uw nabestaanden voor uw begrafenis een eigen plek uit kunnen kiezen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Passend

Een uitvaart moet passen bij de overledene en bij u. En niet 'zoals het hoort' of 'het moet anders'. Bedenk dat de overledene bij ú hoort en niet bij de uitvaartbegeleider. Maak ook keuzes die daarbij horen!

Lees meer

Wij zijn er voor u


Deprecated: Functie wp_make_content_images_responsive is sinds versie 5.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/geavande/public_html/wp-includes/functions.php on line 5381

Ik werk in de wijde omgeving van Aarlanderveen. Neem contact op met mij:
06 27 27 88 98 | 0172 53 23 00 | info@geavanderhee.nl | Achttienkavels 29 | 2445 NA Aarlanderveen

Neem contact op