Ervaringen

Veel mensen nemen de moeite om een berichtje op deze site achter te laten.
Dat stel ik erg op prijs!

   

  *****

  Vanaf het eerste moment dat wij Gea ontmoetten, was er een klik en had ik het volste vertrouwen in een prettige en deskundige begeleiding bij het afscheid van mijn man.  Een afscheid dat helemaal bij onze manier van leven paste en waar wij met een heel goed gevoel op terugkijken. Ze was er als je haar nodig had en in die hectische week na een overlijden is dat echt een grote steun.

  Gea, dank voor jouw onvermoeibare inzet, het regelmatig checken of alles met ons goed ging, of er toch nog wat nodig was, etc. etc.

  Jouw “rust” op de dag zelf heeft ontzettend geholpen. Niet alleen ik, maar ook onze kinderen vinden je een geweldig mens.

  11/09/2022

  *****

  Mijn oma is op 16 november 2019 overleden. Op 22 november 2019 is ze gecremeerd. Dankbaar zijn wij als gezin voor de manier waarop Gea ons heeft gesteund. Een rustig, menselijk persoon, die meeleeft met het gezin en zoveel mogelijk aan de familie overlaat. We zijn haar erg dankbaar. Door deze manier van werken heb ik als kleindochter mijn oma een plekje in mijn hart kunnen geven.

  *****

  Mijn vader is 31 maart 2019 overleden. Ik ben erg dankbaar voor de wijze waarop Gea ons gezin heeft begeleid en gestuurd. Ze is oprecht, betrokken, een warme persoonlijkheid en duidelijk op de momenten waarop dat nodig is. Ze stuurt, maar geeft veel ruimte voor persoonlijke wensen. Zij voelde als een veilig baken in een verdrietige week waarin er zoveel geregeld moet worden waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen! Lieve Gea,dank je wel voor alles! Groet Esther Aartman

  Lieve Gea, ik kan me alleen maar aansluiten bij wat mijn zusje heeft geschreven. Het is alles wat ik ook voel. Ondanks het verdriet was het toch een hele fijne week. Gisteren waren we bij mijn moeder en ook zij zegt hoe dankbaar zij is, dat alles zo harmonieus is geregeld. Groetjes Carla Radji-Aartman

  *****
  Wat mij bijzonder geraakt heeft in het contact met Gea is haar oprechte betrokkenheid en het vertrouwen dat zij geeft. Met warmte en met respect kijk ik terug op de wijze hoe Gea ons heeft ondersteund en de uitvaart van m’n vader heeft geleid. Waar gewenst, was er volop ruimte voor eigen initiatief en visie, met de zekerheid dat geen detail aan haar aandacht ontsnapte. Als ik Gea in het kort moet typeren zeg ik: empathisch en ‘in control’.

  *****

  Twee jaar geleden begon ons contact met een ontmoeting tijdens een weekend met Gea en haar collega-uitvaartverzorgsters. Het resulteerde in een bezoek aan mijn ouders ruim een jaar geleden. Vader had veel vragen die hij met Gea wilde bespreken en zij stond daar open voor. En toen moest ik Gea bellen in augustus 2015 na het overlijden van vader… Zij kwam, luisterde naar mama en ons, verzorgde papa samen met zus en schoonzus, adviseerde en zei bovenal: het is úw man, júllie vader en het afscheid gebeurt op de manier zoals jullie graag willen en zoals vader graag wilde. En inderdaad, zo is het gegaan. Na intensieve, warme en liefdevolle dagen als gezin met de wensen van vader in gedachten, kijken wij terug op een goede week met fijne dagen thuis en een mooie dienst. Niets was raar of geen vraag was er vreemd, overal kregen wij antwoord op. En alles hebben wij met elkaar kunnen en mogen doen. Gea, dank je wel voor al je goede zorgen, adviezen, openheid en deskundigheid.

  *****

  Beste Gea, in een verdrietige tijd was jij voor ons een vriendelijk, duidelijk en rustig baken, waarop wij konden vertrouwen. Er ontstond vrij snel een gevoel van saamhorigheid, alsof jij ons al heel lang kende en dat was prettig. Wat wij over het hoofd zagen, bracht jij subtiel onder onze aandacht. Door samenspraak en tussentijds overleg werd de plechtigheid zoals wij die voor ogen hadden.

  *****

  Gea, ik begin waar het is begonnen, nl. mijn eerste sms met de vraag of je beschikbaar zou kunnen zijn. Die vraag werd direct beantwoord met een tegenvraag ‘of je al iets kon betekenen’ waar ik op dat moment nog geen gebruik van heb gemaakt. Maar toen bood je je diensten al aan. Bij binnenkomst – op de dag van overlijden – was je er, als rots in de branding. Je bleef kalm, ondanks het feit dat je werd geconfronteerd met tegenspraak. Juist daarin was je mijn rustpunt, maar ook naar de ander toe was en bleef je correct. Ook de dagen erna is dit door beide partijen als prettig ervaren. Dat je – op zaterdagavond laat – de beslissing genomen hebt om de hulp in te roepen van professionals (omdat de conditie van mijn moeders lichaam sneller dan verwacht achteruit ging) getuigt juist van jouw bekwaamheid in handelen. Je optie om een loopkoets te gebruiken springt er wel uit, maar er zijn meerdere mooie momenten geweest: het ‘gewoon’ iedere dag er even zijn, de kaarten, de suggestie voor het kaartje met uitnodiging, je begeleiding tijdens opbaren en begraven is voor mij en anderen als zeer prettig ervaren. Hopelijk voorlopig niet aan de orde, maar herhaling of aanraden zal ik zeker niet uit de weg gaan! Een hartelijke groet, L.

  *****

  Passend

  Een uitvaart moet passen bij de overledene en bij u. En niet 'zoals het hoort' of 'het moet anders'. Bedenk dat de overledene bij ú hoort en niet bij de uitvaartbegeleider. Maak ook keuzes die daarbij horen!

  Lees meer

  Wij zijn er voor u


  Deprecated: Functie wp_make_content_images_responsive is sinds versie 5.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/geavande/public_html/wp-includes/functions.php on line 5381

  Ik werk in de wijde omgeving van Aarlanderveen. Neem contact op met mij:
  06 27 27 88 98 | 0172 53 23 00 | info@geavanderhee.nl | Achttienkavels 29 | 2445 NA Aarlanderveen

  Neem contact op