Hulp bij afwikkeling online

Als u de administratieve afwikkeling van de overledene moet verzorgen, komt er veel op u af. Bij mij kunt u tijdens de uitvaartbegeleiding kiezen voor een papieren versie van het boekje Zorgen Erna. Hierin staat een trefwoordenregister, waaruit u een keuze kunt maken op onderwerp. Of u krijgt van mij de online versie, waarbij u door enkele vragen te beantwoorden alleen de informatie te zien krijgt die relevant voor deze nalatenschap is. Aan de hand hiervan wordt een overzichtelijke takenlijst opgesteld. U bepaalt zelf het tempo en de volgorde van uitvoering.

Wat u moet doen

Als u kiest voor de online versie krijgt u per mail een uitnodiging met een link om het dossier te openen. Dan kunt u de link activeren en een account aanmaken. Vervolgens kunt u op een door u gekozen tijdstip starten met het doorlopen van de stappen om de nalatenschap af te wikkelen.

Met meerdere mensen afwikkelen

Een dossier kunt u delen met bijvoorbeeld familieleden. Dan kunnen zij meekijken en de werkzaamheden kunnen verdeeld worden. Door de stappen en takenlijst te doorlopen weet u sneller wat u moet doen en bent u goed voorbereid op een bezoek aan de notaris of andere specialist. Dit is efficiƫnter!