Zoete koek

We hebben het allemaal wel es gehoord: ‘Ja, maar ik ben verzekerd!’  Ik hoor hierin: ‘ik heb er voor gezorgd dat míjn nabestaanden zich geen zorgen hoeven maken over de kosten van mijn uitvaart.’ Want heel veel mensen hebben in het verleden een uitvaartverzekering afgesloten. In het verleden ‘deed’ bijna iedereen het. Het gaf rust om te weten dat er aan het einde van je leven geld genoeg zal zijn voor je uitvaart. En daar spaarde je voor óf je sloot een polis af. En ingeval van een polis is dit of een uitkering of een zgn. natura-pakket maar in elk geval staat er op het polisblad met grote letters: BIJ OVERLIJDEN BELLEN.  En bij veel uitvaartverzekeringen is er sprake van een korting of extra financiële ruimte in de kosten van de uitvaart.

Graag richt ik me tot degenen die al een verzekering hebben afgesloten maar tegelijkertijd van mening zijn, dat ze verplicht zijn hun uitvaart ook door dit verzekeringsbedrijf te laten begeleiden. Niks mis mee overigens, om uw uitvaart door een verzekeraar te laten begeleiden, als dat úw (bewuste!) keus is, want deze bedrijven hebben ook veelal goed gekwalificeerd en betrokken personeel in dienst. Maar in veel gevallen is men dan ook verplicht de keuzes van die maatschappij af te nemen, met name in de natura-pakketten. En laat daar nou net soms het venijn zitten: te weinig rouwkaarten in het pakket, een kist die u uit vrije wil nooit gekozen zou hebben, en koffie met een koekje, terwijl u graag een stukje spekkoek wilt serveren, want ja de overledene komt oorspronkelijk uit Indonesië! En hoewel bij deze uitvaarten ook alles naar uw wens geregeld kan worden, wandelt u zomaar buiten de gebaande paden. En – niet onwaarschijnlijk – zult u hier meer voor betalen dan wat u gangbaar vindt. Nou, dan zit je korting meteen in de spekkoek en wordt de koek ineens een sigaar uit eigen doos.

Lieve mensen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ú maakt uit wie uw uitvaart begeleidt, ook als u verzekerd bent! Wees alert, laat u goed informeren. Wacht hier niet mee tot uw nabestaanden onder druk staan door uw overlijden en ineens een uitvaartondernemer moeten bellen. Zoek nú uit wat u voor uw polis krijgt; wat het u ‘kost’ als u voor de uitkering van het geld gaat in plaats van de kaarten en de koffie. Zoek nú uit – bij een kapitaalverzekering – welk bedrag uitgekeerd wordt. En laat een onafhankelijke uitvaartondernemer vrijblijvend ook een offerte maken voor een reële vergelijking. Ik verzeker u, de uitkomst kan verrassend zijn. Zo blijft het úw uitvaart en heeft u écht uw best gedaan om het goed te regelen voor degene die achterblijft.

Durf te vragen, kom voor uzelf op en slik het alsjeblieft niet voor zoete (spek)koek.

 

Beste lezers, vier het leven! Wilt u meer weten, kijk gerust eens rond op mijn site, vraag wat informatie aan of een offerte:

 

NEEM CONTACT OP                    OFFERTE AANVRAGEN 

Passend

Een uitvaart moet passen bij de overledene en bij u. En niet 'zoals het hoort' of 'het moet anders'. Bedenk dat de overledene bij ú hoort en niet bij de uitvaartbegeleider. Maak ook keuzes die daarbij horen!

Lees meer

Wij zijn er voor u


Deprecated: Functie wp_make_content_images_responsive is sinds versie 5.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/geavande/public_html/wp-includes/functions.php on line 5381

Ik werk in de wijde omgeving van Aarlanderveen. Neem contact op met mij:
06 27 27 88 98 | 0172 53 23 00 | info@geavanderhee.nl | Achttienkavels 29 | 2445 NA Aarlanderveen

Neem contact op