Wat kost dat?

Soms zie ik op Facebook een bericht voorbij komen dat bij nader inzien toch een soort reclame lijkt te zijn om mensen over te halen om zich voor hun uitvaart te verzekeren. Of soms ook een artikel ter bewustwording over uitvaartkosten. Want heeft u wel eens nagedacht over de uitvaartkosten?
Veel mensen willen van mij horen wat ze moeten doen om hun uitvaartkosten veilig te stellen.

Ik kan niet zeggen dat verzekeren wel of niet goed is. Wat bij de één past, blijkt bij de ander averechts te werken. Maar een beetje bewustwording is natuurlijk altijd goed!
Waar ik wel erg van schrik bij zulke Facebook-berichten, zijn de reacties die een dergelijk bericht teweeg brengt. Er wordt gescandeerd met ‘geldklopperij’ ‘verzekeringsmaatschappijen en uitvaartondernemers, allemaal oplichters’ en vaak nog erger… Kennelijk zit er bij heel veel mensen een grote frustratie over de transparantie van de uitvaartkosten. Terwijl het artikel alleen maar ging over iemand die vertelde dat ze wel wist wat ze wilde (een gezellige uitvaart en niet zo’n deprimerende bijeenkomst met slechte koffie en droge cake) maar dat ze eigenlijk absoluut nog nooit bij de kosten had stilgestaan. Nou ja, we laten Facebook en de reacties maar voor wat het is, nietwaar.

De één heeft een verzekering en de ander een spaarpotje. Waar doe je goed aan!? Daar is geen eenduidig antwoord voor. Als je moeite hebt om te sparen, is een verzekering en maandelijkse afschrijving wellicht een optie. En als de rente nou nog wat voorstelde, zou de balans al gauw uitschieten naar ‘sparen’. Maar dat is ook niet zo… En als je de regie over je eigen geld wilt houden én over de uitvoering van je uitvaart, neig ik weer naar sparen.

In ieder geval zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen: kapitaalverzekeringen en naturaverzekeringen. Bij een kapitaalverzekering betaal je iedere maand geld dat voor jou bewaard wordt. Na je overlijden wordt een bedrag uitgekeerd. Bij een naturaverzekering heb je bij overlijden recht op een dienstenpakket. Je nabestaanden kunnen dan uit een assortiment (bijv. kisten, kaarten etc.) kiezen, maar veelal alleen uit een basisselectie. Wil je bijvoorbeeld een andere kist dan het basismodel, moet je bijbetalen.

Het kan zomaar bij je passen, zo’n dienstenpakket. En het kan zomaar voldoende zijn, de uitkering van de kapitaalverzekering. Maar wist u dat 45% van de verzekerden onvoldoende verzekerd is. En een derde van de polishouders weet niet eens voor hoeveel ze verzekerd zijn. En zo ben ik weer terug bij bewustwording. Zoek eens rustig uit of de afgesloten verzekering nog wel aan uw verwachting voldoet. Of dat u daarnaast toch nog een spaarpotje moet hebben. Of dat uw wensen passen bij uw budget. 

En toch nog een kleine reactie op de negatieve berichten van mensen die uitvaartondernemers maar oplichters vinden: als ik kijk naar de aandacht en de tijd die ik met liefde iedere keer weer besteed aan een uitvaart, voel ik me geen oplichter. Ik ben voorstander van helderheid in prijzen en met de familie kijken wat bij hun budget past. Als u mijn hulp nodig hebt bij het uitzoeken van een polis of een persoonlijk gesprek om uw uitvaartwensen te inventariseren en in kaart te brengen, help ik u graag vrijblijvend. Gratis en voor niks.

 

Beste lezers, vier het leven!
Wilt u meer weten, kijk gerust eens rond op mijn site, vraag wat informatie aan of een offerte:

 

NEEM CONTACT OP                    OFFERTE AANVRAGEN 

Passend

Een uitvaart moet passen bij de overledene en bij u. En niet 'zoals het hoort' of 'het moet anders'. Bedenk dat de overledene bij ú hoort en niet bij de uitvaartbegeleider. Maak ook keuzes die daarbij horen!

Lees meer

Wij zijn er voor u

Ik werk in de wijde omgeving van Aarlanderveen. Neem contact op met mij:
06 27 27 88 98 | 0172 53 23 00 | info@geavanderhee.nl | Achttienkavels 29 | 2445 NA Aarlanderveen

Neem contact op