Leef, alsof het je laatste dag is

Dat advies komt vaak voorbij, zeg! Carpe diem, pluk de dag. Ik kan zo al 3 zangers opnoemen die er over gezongen hebben. En dus maken we ook een ‘bucket list’ om die dingen die we zo graag willen toch maar niet te vergeten en ondertussen hopen we hier in de toekomst wat vanaf te kunnen vinken. Natuurlijk is het goed om niet uit te stellen wat je altijd nog wilt, want ja, volgende week kun je er niet meer zijn. Dus gaan we vol overgave ons huis versieren voor de Pasen met geel en groen en schakelen we moeiteloos over naar oranje voor Koningsdag. Maar we zijn niet allemaal hetzelfde. De één vindt het belangrijk om de halve wereld over te sjouwen voordat ie aan z’n zgn. laatste reis begint, en de ander hoopt alleen nog graag de narcissen in z’n eigen tuin het voorjaar op te zien komen.

Maar eerlijk gezegd heb ikzelf een beetje moeite met het ‘leven alsof het je laatste dag is’. Ik zou waarschijnlijk zó bevriezen dat ik niks meer zou doen. Ik zou paniekerig denken dat m’n huis niet schoon is, de codes van m’n accounts op internet niet terug te vinden zijn, dat ik mijn man niet heb leren koken en nog duizend andere praktische dingen. Maar ja, daar ga ik natuurlijk niet meer aan toekomen want ik wil nog veel mensen omhelzen en bedanken wat ze voor me hebben betekend of tenminste bellen voordat ik niet meer wakker word. En dan nog de tijd dat ik zou janken omdat ik m’n kleinkinderen nooit zal zien. En omdát het m’n laatste dag is. Pffff, grote paniek. Niks voor mij dus, leven alsof het m’n laatste dag is. Ik probeer maar in het hier en nu te leven, inclusief codes die nergens genoteerd zijn en een man die niet kan koken, hoe spijtig dat ook is. Voor mij is het beter te leven in het besef, dat vandaag nooit meer terug komt. Dat we er maar beter een mooie dag van kunnen maken. Ik wil vandaag (én morgen!) leven op de best mogelijke manier: positief, met goeie zin en dankbaar voor lieve mensen om mij heen. En daar hoort ook gewoon ‘werken, plannen en zorgen voor morgen’ bij, aangevuld met een beetje doen wat ik alleen maar leuk vind.

En ik doe het zonder bucket list!

Als ik zou weten: vandaag is m’n laatste dag

Zou ik dan feesten en rondhuppelen met een lach

Als ik zou weten: voor mij is er geen morgen

Dan weet ik één ding: vandaag wordt een dag met veel zorgen

Daarom ben ik blij dat ik het niet kan bepalen

En leef mijn dag, alsof ik morgen gewoon ga halen!

 

Beste lezers, vier het leven! Wilt u meer weten, kijk gerust eens rond op mijn site, vraag wat informatie aan of een offerte:

 

NEEM CONTACT OP                    OFFERTE AANVRAGEN 

Passend

Een uitvaart moet passen bij de overledene en bij u. En niet 'zoals het hoort' of 'het moet anders'. Bedenk dat de overledene bij ú hoort en niet bij de uitvaartbegeleider. Maak ook keuzes die daarbij horen!

Lees meer

Wij zijn er voor u

Ik werk in de wijde omgeving van Aarlanderveen. Neem contact op met mij:
06 27 27 88 98 | 0172 53 23 00 | info@geavanderhee.nl | Achttienkavels 29 | 2445 NA Aarlanderveen

Neem contact op