De reünie

Nee, u gaat geen stukje lezen uit het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt, en het is ook geen oproep om u te melden voor een herenigingsbijeenkomst van een middelbare school.

Een uitvaart is een gelegenheid bij uitstek om uit het oog verloren familieleden en kennissen weer te zien. Op zich helemaal niks mis mee natuurlijk. Juist fijn dat Adriana haar moeder wilde rijden naar de uitvaart van tante Clara, want anders was ze er niet bij geweest. Maar dan krijgt Adriana ineens haar nichtje in het oog, waarmee ze als kind altijd twee weken van de zomervakantie  doorbracht bij familie. Ze hadden zoveel plezier gehad in Tiel! Toen die logeerpartijtjes stopten, werd als vanzelf ook het contact verbroken. En dat was al 56 jaar geleden! En de tante uit Tiel was er ook! Zoveel in te halen, zoveel te bespreken. Dan vergeet je soms dat je een uitvaart bijwoont, dat de kinderen en kleinkinderen van tante Clara verdriet hebben om het overlijden van hun moeder en oma en… wordt het onverwacht gezellig tijdens de condoleance. Kan best pijnlijk zijn…

Dat kan beter. Hoe mooi zou het zijn als de ondernemende Adriana het initiatief zou nemen om enkele maanden na het overlijden van tante Clara een familiedag te organiseren. Een gezellige dag met genoeg tijd om te kletsen, foto’s van elkaar te bekijken onder het genot van een drankje en bijvoorbeeld een barbecue. En waar ook de kinderen en kleinkinderen van tante Clara ontspannen deel kunnen uitmaken van de familiereünie. ’t Is zo gek nog niet, een familiedag.

Ach, en Adriana bedoelde het niet zo kwaad. Het werd haar heus vergeven. Zij realiseerde zich later dat ze de keuze had gehad om zich wat ingetogener te gedragen en zo meer rekening te houden met het verdriet van haar familie. Dus eind goed, al goed.

Beste lezers, vier het leven! Wilt u meer weten, kijk gerust eens rond op mijn site, vraag wat informatie aan of een offerte:

 

NEEM CONTACT OP                    OFFERTE AANVRAGEN 

Passend

Een uitvaart moet passen bij de overledene en bij u. En niet 'zoals het hoort' of 'het moet anders'. Bedenk dat de overledene bij ú hoort en niet bij de uitvaartbegeleider. Maak ook keuzes die daarbij horen!

Lees meer

Wij zijn er voor u


Deprecated: Functie wp_make_content_images_responsive is sinds versie 5.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/geavande/public_html/wp-includes/functions.php on line 5381

Ik werk in de wijde omgeving van Aarlanderveen. Neem contact op met mij:
06 27 27 88 98 | 0172 53 23 00 | info@geavanderhee.nl | Achttienkavels 29 | 2445 NA Aarlanderveen

Neem contact op